Świeży pstrąg prosto z grilla, z masłem i świeżymi ziołami wprost rozpływa się w ustach. Cytryna dodaje smakowi dodatkowej wyrazistości. Danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i proste w wykonaniu.
Jeśli grillowanie, to z obowiązkową karkówką. Ale może w nieco urozmaiconej, miodowej odsłonie? Tu sekret tkwi w odpowiednio wcześniej przygotowanej marynacie. A danie wyjdzie palce lizać!
Na grillu warto też przyrządzić lżejsze przekąski, na przykład warzywa, takie jak bakłażan. Swoją pełnią smaku zachwyci nas, jeśli na około 30 minut przed grillowaniem posypiemy jego plasterki solą. Wtedy warzywo straci charakterystyczną dla siebie...
Rozpoczął się okres grilla! Wiecie, czego nie może zabraknąć na stole wśród warzyw, kiełbasek i karczków? Chleba! My proponujemy przepis na wypiek, który zachwyci wszystkich! Mowa o domowych chlebie z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Smacznego!