Kurki to dla wielu kwintesencja lata - a szczególnie sierpnia. Właśnie w tym miesiącu są najlepsze - najbardziej wyraziste i najtańsze. Polecamy wam dzisiaj zupę kurkową z ziemniakami i pietruszką. Jest szybka i bardzo smaczna!
Już jesienniej w kuchni być nie może. Jak kopytka - to koniecznie z dodatkiem dyniowego puree. A jak z sosem - to tylko z grzybowym, ale delikatnym: kurkowym, maślanym. Cichym bohaterem tego dania będzie jednak świeży tymianek.
Pierogi ruskie same w sobie są pyszne - nie polemizujemy z tym. Ale gdyby je tak od czasu do czasu urozmaicić? Proponujemy małą wariację z kurkami i wędzonym twarogiem w roli głównej. Spróbujcie koniecznie - zakochacie się w tej wersji pierogów...
Masz dużo produktów w lodówce, która za chwilę stracą datę ważności? Twój chleb jest czerstwy, a może żółty ser długo już leży otwarty? Spokojnie - nie wyrzucaj jedzenia, tylko zrób sobie boskie domowe zapiekanki! Sprawdź nasze trzy przepisy - z...
Ten przepis zachwyci wszystkich miłośników grzybów i sera pleśniowego. Przedstawiamy wytrawną tarte z kurkami, serem camembert, serem cheddar i rukolą! Danie świetne na piknij, na obiad czy kolację z kieliszkiem wina.
Kurki, czyli pieprzniki jadalne, pojawiają się w polskich lasach już z końcem czerwca. Jednak przyjęło się, że sezon na kurki jest właśnie w sierpniu. Teraz ich smak jest najbardziej wyrazisty. Mamy dla was przepis na pyszne kremowe risotto z...