Kto nie lubi smaku sosu serowego, w którym zamoczone są frytki albo makaron. Doskonale kremowy, idealnie serowy - mniam. A gdyby tak do makaronu dodać dynię, a do sosu liście szałwii? Koniecznie spróbujcie nasz przepis. Ostrzegamy - zapiekanka...
Pierogi ruskie to najpopularniejszy rodzaj pierogów w Polsce. Niektórzy jedzą je z podsmażoną na maśle cebuli, inni ze śmietaną - obie wersje są bardzo tradycyjne. A gdyby tak lekko podkręcić smak pierogów ruskich dodając do farszu dynie? Sprawdźcie...
Musimy ci wyznać pewien sekret. Jeżeli raz zrobisz chleb dyniowy - będzie on częstym gościem na twoim stole! Jest pyszny, lekko słodki i idealnie pasujący do jesiennej pogody. Spróbuj i zachwyć swoich domowników nową, pyszną odmianą chleba!
Już jesienniej w kuchni być nie może. Jak kopytka - to koniecznie z dodatkiem dyniowego puree. A jak z sosem - to tylko z grzybowym, ale delikatnym: kurkowym, maślanym. Cichym bohaterem tego dania będzie jednak świeży tymianek.
Co powiecie na risotto po polsku, czyli pęczotto? To sycące danie z kaszy pęczak, z dodatkiem między innymi grzybów leśnych i świeżego tymianku, rzuci Was na kolana.